Lovpligtigt serviceeftersyn

Et lovpligtigt eftersyn er vigtigt at overholde. Dette er essentielt både for at sikre sikkerheden for dig og dem omkring dig, men også for at udvide produktets levetid. Det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor har vi lavet et overblik til dig i denne artikel.

Eftersynet kommer, først og fremmest, meget an på, hvad det er for en type maskine du har med at gøre. Kigger man, for eksempel på et gasfyr, afhænger det lovpligtige eftersyn nemlig af, hvilken type gasfyr du har. Hvis gasfyret har en lukket forbrænding skal eftersynet typisk udføres i henhold til fabrikantens anvisninger. Derfor afhænger denne type eftersyn og af, hvilken fabrikant du har med at gøre. Er det i stedet et kondenserende gasfyr, skal det eftersynes hver 2. år, hvor et ikke-kondenserende gasfyr kan nøjes med at blive eftersynet hver 3. år. Står man derimod med et gasfyr, der har en åben forbrænding, skal den minimum eftersynes 2 gange om året.

Brancher som kan have brug for viden om lovpligtige serviceeftersyn

Der findes både mange maskiner i landbruget der skal have et eftersyn, men det er der også en del maskiner inden for almindeligt erhverv man bør holde øje med. Derudover er der også maskiner i det private, der kan være omfattet af denne lovgivning. Det kan dog være svært at finde hoved og hale i, hvad det lige præcis er for noget materiel, der kan have brug for et lovpligtigt serviceeftersyn. Derfor har vi lavet tre oversigter, hvor du kan få dig et overblik:

Hvis du vil vide mere om lovpligtigt eftersyn, er du også velkommen til at kontakte os. Du kan også besøge vores Facebookside, hvis du vil holde dig yderligere opdateret om, hvad der sker hos ServiceStyring.

Hvad er du på udkig efter?

Ræk ud til os - der findes svar på dine spørgsmål